Blog: wie ben je écht naast moeder, coach, artiest, HR-professional, CEO of ...?

In de hartverwarmende Warmste Week vroeg Angèle zich af wie ze is naast de artiest? Heel wat mensen vragen zich af wie ze eigenlijk, diep van binnen, eigenlijk echt zijn.

Jongeren spenderen jaren van hun adolescentie aan het uitvlooien wie of wat ze zijn en zouden kunnen worden. Ook volwassenen gaan nog jaren door om, meestal via trial & error, uit te vissen wie of wat ze willen en kunnen zijn.

Meestal weten we het wel zo rond ons 50-55e jaar. De relatieve rust die we dan ervaren is er een mooie exponent van.

We worden eigenlijk continu juist veel méér wie we altijd al waren

In mijn onderzoek naar wat en hoe kinderen spelen met wat er wel of soms zelfs juist niet voorhanden is - denk aan het niet-hebben van een miniatuurautootje en dan maar een takje gebruiken dat een autootje voorstelt om toch met een autootje te kunnen spelen, of een hoopje lompen zo in elkaar flansen dat het een voetbal wordt zodat je naar hartenlust kunt sjotten - en de ontdekking van de kerntalenten als de combinatie van je Aard (zijn) + Potentieel (zullen kunnen) + Intrinsieke Motivatie (willen), blijkt inderdaad dat hoe ouder je wordt, hoe duidelijker je sterke en ook kleine kerntalenten zich uitkristalliseren.

Ik denk daarom dat het geen toeval is dat hoe ouder iemand is, hoe gemakkelijker het is om zich zijn favoriet kinderspel (speelgoed, bezigheden, activiteiten, sport & spel …) te herinneren. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar de meesten van ons weten al snel weer hoe plezierig ze het vonden te tennissen tegen een muur, te sjotten met vriendjes, te kleuren en tekenen, met de hond te spelen, een boek (of heel veel) te lezen, enzovoort.

Deze positieve herinneringen met een sterke emotionele lading zijn super betrouwbaar, blijkt uit hersenonderzoek.

Extra leuk eraan is dat ze mooi voorspellen waar je op lange termijn lol aan zult beleven en dus ook of je best deze of gene studie kiest, of je in die job stapt, of je een bepaalde promotie aanvaardt of dat je beter zelfstandig ondernemer wordt en waar je dan zoal moet op letten.

Ik geloof niet dat er iemand is die maar één iets is.

Nooit alleen ‘moeder’, of ‘artiest’, of ‘CEO’, of ‘leerkracht’ of ‘arts’ of ‘metser’ of ’duiker’…

Je bent altijd meer dan dat, altijd een combinatie van rollen en functies. Helemaal conform wie je bent, en wie je wilt en kunt zijn.

Wil jij ook weten hoe JIJ deep down in elkaar steekt, om dan heel gericht jezelf te veranderen in wie je bent? Veranderen in de zin van passend bij je karakter en je talenten en met volle goesting? Ruim 40.000 mensen gingen je al voor en brachten licht op het pad van hun toekomst om te worden wie ze zijn.

Maak snel een afspraak met 1 van onze 400 Coretalents-analisten en laat je onderdompelen in de warme gemoedelijke sfeer van een gesprek over JOU. Gun jezelf die me-time en het zelfinzicht om levenslang duurzaam positieve keuzes te maken.

Zin om zelf die bijzondere gids voor anderen te zijn? Schrijf je dan in voor een van onze opleidingen

Op de hoogte blijven van onze opleidingen en blogs? Schrijf je onderaan in op onze nieuwsbrief!

CAPTCHA