Overview
coretalents

Zelfkennis. Zelfinzicht. Zelfvertrouwen.

Vanaf je 14e kan je al een kerntalentenanalyse krijgen en dus weten wie je echt bent. Het antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ is dan meteen ingevuld.

Je hoeft inderdaad niet meer tot je 40e of 50e te wachten om, na veel trial & error, te weten wat je tof en minder fijn vindt, wat wel of niet bij je past en wat de lichtjes in je ogen uitdooft of juist doet ontvlammen.

Ken jij ze ook? Volwassenen waarvan het lijkt alsof ze uitgeblust zijn? Die geen zinvol leven leiden? Die de tijd doden in plaats van hem volop te be-leven? Ja, je kent er vast wel … Maar zo wil jij niet zijn of worden. Jij wilt wél een boeiend, plezierig en zinvol leven! En je wilt uitvlooien wat dat voor jou precies betekent.

Met je kerntalentenanalyse ontdek je heel nauwkeurig welke soort vlinder jij bent. Het resultaat ervan geeft je bovendien lust om je helemaal te ontpoppen en je vleugels uit te slaan. Je weet dan ook dat de eerstvolgende, bewust gekozen vlucht prima bij je past én dat je hem aan zult kunnen - als je er, met volle goesting dan nog, het nodige voor doet.

Juiste, positieve en duurzame keuzes

Omdat je weet wat je karakter, motivatie en talenten zijn, kies je inderdaad graag en bewust, want met kennis van zaken, voor dié dingen die je ogen doen schitteren, waar je aanleg voor hebt en die bij je aard van het beestje passen.

De juiste studies, een passend beroep en daarna een boeiende job. Of je die verleidelijke promotie aanvaardt of ze toch maar beter afslaat omdat ze voor jou een vergiftigd geschenk zal blijken. Of je die fameuze bijkomende opleiding of cursus volgt. Of coaching rond een bepaald thema voor jou vruchtbaar zal zijn. Hoe, en waarom, je risico loopt op een burn- of bore-out. Of je on track bent met jouw eigen levensdoelen …

Kortom: voor elk kruispunt waarop je moet kiezen heb je een fantastisch kompas in handen.

Met je eigen Coretalents-profiel weet je immers wat jou meer of minder zal kost of opbrengen voor het realiseren van jouw dromen en levensdoelen en gelukkig kunnen zijn.

Succes en geluk hebben voor iedereen een heel persoonlijke betekenis; jij kent dan exact de jouwe.

De juiste M/V op de juiste plaats

Is wat jij doet in die omgeving voor jou de 'juiste plek'? Zit je misschien gevangen in die fameuze 'gouden kooi'? Lijd je onder taken of rollen die je ongelukkig maken op je werk? Ben je te vaak ongewild sikkeneurig thuis?

Hoog tijd om er de Coretalents-loep bij te nemen. We kijken dan samen naar de match tussen jouw dagtaken en wat je echt happy en ... unhappy maakt. Onze Coretalents-analisten staan paraat om je te begeleiden naar kiezen voor wat wel helemaal bij je past!

Vermijd negatieve stress en erger: een burn- of bore-out

Met je kerntalenten kennen we je energiegevers en -vreters, welke normen & waarden bij je passen, je drijfveren en alles errond.

Het zijn allemaal bijzonder handige wegwijzers om (bijna) alleen nog die dingen te doen die je én competent én gelukkig maken. Ze weerhouden je er ook van zaken te doen die je emotioneel en/of fysiek uitputten.

Zit jij nú in een job die jou opbrandt? Dan is het hoog tijd om keuzes te maken waardoor je van je leven een eclatant succes maakt, helemaal volgens jouw eigen betekenis daarvan.

Kerntalenten in de ruimere praktijk

Een effectieve manier om positief met stress & burn- of bore-out om te gaan, is je kerntalenten grondig te kennen. Kerntalenten zijn immers jouw aard, potentieel en intrinsieke motivatie op oorspronkelijk niveau.

Meer dan 400 HR-managers, coaches, psychologen en andere professionals werden al opgeleid tot Erkend Coretalents-analist.

Zij gebruiken deze kennis als specialist in hun eigen vakgebied, gaande van studiekeuze over loopbaanbegeleiding, werving en selectie, HR-beleid, hoogbegaafdheid, re-integratie, relatiebemiddeling, outplacement, wellbeing, teambuilding, duurzame groeitrajecten, enzovoort.

Volg je droom - om je levensdoel te bereiken moet je durven doen wat nodig is en bij je past

Met je kerntalentenkennis in je hoofd (en in je hart, je lichaam, je ziel …) zet je met voldoende stevig onderbouwd zelfvertrouwen de nodige stappen naar je ultieme levensdoel.

En omdat je niet op een eiland leeft, is ook de kennis van de kerntalenten van anderen - en zij die van jou - een enorme stap voorwaarts. Zo kom je tot een betere, begripvollere verbinding met anderen, zodat jij jouw doel kunt bereiken en je ook hen kunt helpen dat van hun te behalen.

Niemand staat graag alleen, iedereen heeft nood aan steun.

Met je kerntalenten weet je precies wat bij je past en wat je gelukkig zal maken

Vind hier jouw Coretalents-analist of word zelf Coretalents-analist