Overview
Ageeth en Jacco

"Onze eigen persoonlijke kerntalentenanalyses zijn het begin geweest van een ommekeer in ons werk en leven. En inmiddels ook van grote betekenis in de levens van de honderden jongeren en volwassenen die wij de afgelopen jaren hebben geanalyseerd en begeleid. “Dit gun je toch iedereen?”, is een veel gehoorde uitspraak. En ja, inderdaad je zou willen dat iedereen, het liefst al op jonge leeftijd, een eigen kerntalentenanalyse ontving. Een fundament voor het leven, waarop je betrouwbare en passende keuzes kan maken voor studie, werk en privéleven. Wij zetten ons daarom graag in om anderen op te leiden tot Coretalents-analist."

Bekijk hier de informatiebrochure

"Bijdragen aan de professionalisering en leren van anderen geeft ons veel voldoening en energie. Omdat er niet slechts één manier van leren is en elk individu zijn eigen voorkeur leerstijl heeft, zetten we allerlei verschillende tools en methoden in. Onze lessen zijn interactief en afwisselend in een veilige en gemoedelijke sfeer. Wij hebben allebei veel trainingservaring. Daarbij heeft Jacco ruime kennis en ervaring op het gebied van ondernemerschap, leiderschap en onderwijs, ook in internationale setting. Ageeth brengt kennis en ervaring mee die zij in verschillende functies heeft opgedaan in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het MBO en HBO-onderwijs jongeren en volwassenen.

Wij kijken er naar uit om je als cursist te ontvangen in het hart van de prachtige historische stad Utrecht!"

Praktische informatie

Deze interactieve opleiding is verspreid over tien dagen. De Coretalents-methode wordt op een levendige manier aangeleerd. Hier vind je alle informatie over het programma, de inhoud, (kortings)tarieven en jouw erkenning als Coretalents-analist.

Programma

De opleiding neemt 10 dagen in beslag: 4 theoriedagen, 4 practicumdagen en 2 verankeringsdagen die volgen na het slagen voor het examen tot Junior Coretalents-analist.

 • 4 dagen theorie: maandagen 30 september 2024, 7 oktober 2024, donderdag 17 oktober 2024, maandag 4 november 2024
 • 4 dagen practica: maandagen 11 november 2024, 18 november 2024, 2 december 2024, 9 december 2024
 • 1 halve dag mondelinge proef (voor- of namiddag): maandag 13 januari 2025 of dinsdag 14 januari 2025
 • 2 dagen verankering: maandagen 10 februari 2025, 7 april 2025

Vorm

De opleiding is zeer interactief van aard: de Coretalents-methode wordt op een levendige manier uitgespit, aangeleerd en ingeoefend. We vullen de professioneel uitgewerkte cursus aan met levendige lessen en PowerPoint-presentaties voor de theoretische uiteenzettingen.

Er komen veel praktische voorbeelden aan bod en er is voldoende ruimte voor discussie en vragen. De individuele en groepsoefeningen verhogen het juiste begrip en bieden volop kans tot groei en verbetering. Vragen over de leerstof stel je tijdens de lessen. Extra begeleiding kan, maar is in principe niet nodig. Tijdens de lessen laten we onze telefoons, laptops, … links liggen om ons volledig en ongestoord onder te dompelen in de materie.

Verloop

Tijdens de eerste 8 dagen van de opleiding leiden we jou op tot Junior Coretalents-analist. We besteden 4 dagen aan theorie en 4 dagen aan practica. Daarna volgt een examen dat bestaat uit:

 • een theoretisch deel dat je thuis (open boek) maakt,
 • een praktische analyse die je uitvoert met begeleiding van een Coretalents-examinator,
 • een gedetailleerd kerntalentenanalyseverslag.

Nadat je jouw initiële diploma van Junior Analist behaald hebt, volg je 2 verankeringsdagen. Daar herneem je moeilijke theorie en concrete casusbesprekingen. Daarna krijg je jouw finale Erkenning tot Coretalents-analist.

Jouw Erkenning als Coretalents-analist

Jouw Erkenning als Coretalents-analist blijft geldig onder enkele voorwaarden. Zo word je verondersteld om jaarlijks minimaal 1 verdiepingsdag te volgen, want dat waarborgt de kwaliteit van het werken met onze Coretalents-methode. Je verdiept en houdt daarmee ook je kennis op peil en je blijft op de hoogte van alle nieuwe inzichten. We verwachten ook dat je je houdt aan de ethische, copyright- en (kwaliteits)normen en waarden van Coretalents.

Hoeveel kost de opleiding?

De kost voor deze opleiding bedraagt € 5.150 (excl. BTW). Bij inschrijving voor 31 juli 2024 heb je recht op de vroegboekprijs van -€200. Indien je deelneemt vanuit een Vlaamse KMO kun je beroep doen op de KMO-portefeuille: erkenningsnummer DV.0212344.

In deze prijs is begrepen:

 • Catering bij ontvangst en pauzes, lunch en koffie, thee & frisdranken,
 • Alle documentatie en lesmateriaal voor zowel de theorie als de oefeningen,
 • Gratis gebruiksrecht van de online Coretalents-vragenlijst voor de gehele duur van je erkenning,
 • Vermelding op de website van Coretalents.

Schrijf je in voor de opleiding!

Download hieronder het inschrijvingsformulier of stuur ons een mailtje via het contactformulier.