e

Bronzen voucher

4 uur

 • kerntalentenanalyse + levenslang geldig verslag
 • unieke funnel-oefening voor 3-5 studiekeuzes
 • matchingoefening met het eigen kerntalentenprofiel
 • beslissing finale keuze en elevatorpitch

Bestel hier

z

Zilveren voucher

7 uur

 • kerntalentenanalyse + levenslang geldig verslag
 • unieke funnel-oefening voor 3-5 studiekeuzes
 • matchingoefening met het eigen kerntalentenprofiel
 • beslissing finale keuze en elevatorpitch

Extra: 3 uur specifieke tools en oefeningen voor die aspecten waar de jongere (extra) behoefte aan heeft, zoals:

zelfvertrouwen, executieve functies, growth mindset, Ikigai, waarden, student-zijn, zelfleiderschap, zingeving, motivatie, 21e eeuwse vaardigheden, valkuilen, allergieën, verlangens en behoeftes, toekomstschets, inspiratoren, reality check …

Bestel hier

g

Gouden voucher

10 uur

 • kerntalentenanalyse + levenslang geldig verslag
 • unieke funnel-oefening voor 3-5 studiekeuzes
 • matchingoefening met het eigen kerntalentenprofiel
 • beslissing finale keuze en elevatorpitch

Extra: 6 uur specifieke tools en oefeningen voor die aspecten waar de jongere (extra) behoefte aan heeft, zoals:

zelfvertrouwen, executieve functies, growth mindset, Ikigai, waarden, student-zijn, zelfleiderschap, zingeving, motivatie, 21e eeuwse vaardigheden, valkuilen, allergieën, verlangens en behoeftes, toekomstschets, inspiratoren, reality check …

Bestel hier

Voor wie is welke voucher het beste?

Jongeren die al een idee hebben van wat ze willen en enkel wensen af te checken of dit inderdaad bij hen past, komen met de bronzen voucher van 4 uur coaching toe.

Jongeren die nog twijfelen aan hun studiekeuze hebben het meest aan de zilveren voucher met 7 uur coaching.

Jongeren die absoluut geen idee hebben wat te studeren, kunnen de gouden voucher van 10 uur coaching goed gebruiken.

Elke studiekeuze voucher geeft recht op een stap-voor stap professionele en persoonlijke begeleiding tot de eindstreep: een passende studiekeuze waar de jongere na 25 jaar nog gelukkig mee is!

De unieke kerntalentenanalyse die het complete en genuanceerde antwoord geeft op de vraag ‘wie ben ik?’ is natuurlijk de basis voor alle drie trajecten. Deze kerntalentenanalyse legt karakter + talenten + intrinsieke motivatie bloot, waardoor je weet wat je drijft, energie geeft en kost, enzovoort. Het verslag ervan krijgt de jongere gratis mee en ... is levenslang geldig!

Naargelang de gekozen formule van 4, 7 of 10 uur coaching werken we langer samen, door gradueel meer tools, oefeningen en extra overlegsessies te bieden - om ons ultieme doel te bereiken: de ideale studiekeuze!

Bestel nu de studiekeuze voucher

Waarom de Coretalents studiekeuze voucher?

Coretalents biedt ouders, grootouders, peters/meters en andere sympathisanten de kans een cadeau te geven waarvan de jongere levenslang de vruchten blijft plukken:

 • op korte termijn door zichzelf te ontdekken én de ideale studiekeuze te maken
 • op middellange termijn door hindernissen te overwinnen en stappen vooruit te zetten, dankzij de opgedane complete én genuanceerde zelfkennis
 • op lange termijn door een kompas te bieden waarop de (jong)volwassene altijd kan terugvallen - ja, ook nog over 25 jaar!

De 23 universele kerntalenten blijven levenslang geldig en bieden het broodnodige zelfinzicht om op elk kruispunt in je leven of bij tegenslagen of uitdagingen in je kracht te staan.

Bestel nu de studiekeuze voucher

Wat mag u verwachten nadat u uw studiekeuze voucher bestelde?

Wij maken een factuur op en mailen die jou toe, samen met de bestelde studiekeuze voucher.

De jongere wiens naam op de studiekeuze voucher staat mag contact opnemen met één van onze studiekeuze-experten en een afspraak inplannen. Onze studiekeuze-expert checkt even met ons de geldigheid van deze studiekeuze voucher. Onze studiekeuze-expert begeleidt de jongere zoals aangegeven bij de gekozen studiekeuze voucher. Voor wat betreft de extra oefeningen en tools gebeurt dit in gemeenschappelijk overleg zodat de jongere het maximum uit de coaching kan halen.

Na afloop van de coaching nemen we – mits voorafgaandelijke goedkeuring van de jongere – af en toe per mail contact op voor onze kwaliteits- en tevredenheidsopvolging.

Het hoe en waarom van een passende studiekeuze

Een juiste studiekeuze is de eerste en wellicht belangrijkste springplank naar het professionele leven.

Die maak je echt niet op basis van wat je NU goed kunt en NU graag doet! Want van alles wat je nooit deed, weet je immers NU nog niet of je dat niet graag ZOU doen en goed ZOU kunnen. Op je 14e, 18e en zelfs 21e heb je toch nog meer niét dan wél gedaan?!

Je beste punten op school, wat je vrienden gaan studeren, wat je ouders vinden dat jij moet worden, wat je leerkrachten zeggen … zijn daarom nog geen complete of correcte basis. Natuurlijk kan een studiekeuze op deze basis toevallig goed uitdraaien, maar veel vaker zien we helaas dat dit niet het geval is.

Wist je dat zomaar eventjes 70% op latere leeftijd zegt een verkeerde studiekeuze te hebben gemaakt?! (VDAB-nieuwsbrief, juli 2012)

Wil jij wél direct een JUISTE studiekeuze maken? Zo één “waar je over 25 jaar nog gelukkig mee bent”, zoals de beroemde hersenwetenschapper prof. Dr. Dick Swaab de reden voor het kennen van je kerntalenten verwoordt?

Natuurlijk wil je dat! En dat betekent concreet kiezen op basis van wie JIJ bent: qua karakter + wat je allemaal aan talenten in huis hebt (spoiler alert: je hebt véél meer dan maar één talent!) + waar jij écht goesting in hebt.

We nemen in jouw kerntalentenanalyse uiteraard ook je normen & waarden mee, je drijfveren, je verworven vaardigheden, je kennis en kunde én jouw energiegevers en -vreters. Kortom: de volledige JIJ!

Na jouw kerntalentenanalyse waarvan je de resultaten sowieso levenslang als kompas kunt gebruiken, bespreek je de samen gekozen tools en oefeningen met je studiekeuze-expert en eindig je precies met wat je nodig hebt:een passende studiekeuze!

Wie zijn onze studiekeuze-experten?

Wij leiden bewust bekwame en bevlogen studiekeuze-experten op in een vijftien daagse opleiding. Enkel deze gediplomeerde studiekeuze-experten mogen met de studiekeuze voucher werken.

Zo zijn wij - en jij - gerust dat jouw jongere met volledige kennis van zaken wordt gecoacht om de ideale studiekeuze te maken.

da

Danielle Krekels

Locatie: Tienen + online

 • Ontdekker van de Coretalents-methode.
 • Winnaar van de Mensa Fonds Award (2015, NL).
 • Moeder van 2 volwassen zonen.
 • 35 jaar ervaring in begeleiding van duizenden volwassenen, vnl. ingenieurs, wetenschappers en hoogbegaafden (1987-nu), en tientallen jongeren voor een juiste studiekeuze (2004-nu).
 • Danielle hanteert een no-nonsense stijl, is warmhartig en heeft veel geduld ... als de coachee zelf ook graag (snel) vooruit wilt.
g

Goele Luyts

Locatie: Mechelen + online

 • Heeft na haar master taal- en letterkunde 25 jaar met hart en ziel voor de klas gestaan. Steeds op zoek naar betere manieren om mensen te empoweren, heeft ze verschillende opleidingen gevolgd waarin de mens centraal staat.
 • Werkt als kerntalentenanalist, coach (inspirerend en oplossingsgericht) en trainer met een expertise in studiekeuze- en loopbaanbegeleiding, persoonlijk leiderschap, verbindende communicatie en mindfulness.

Goele heeft als missie: mensen helpen hun talenten en potentieel te ontdekken om de beste versie van zichzelf te worden. Als moeder van 4 zonen is ze bovendien een ervaringsdeskundige in het begeleiden van jongeren.

il

Ilse Voeten

Locatie: Brasschaat + online

 • Begeleidt dagelijks jongeren tussen 16 en 25 jaar die in hun studies de verkeerde weg zijn ingeslagen.
 • Via kansentrajecten is zij de schakel tussen onderwijs, bedrijfswereld en VDAB, en helpt ze jaarlijks een 50-tal jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt via een duaal leren traject.
 • Ondersteunt Centra voor Leren en Werken in hun transitie naar het reguliere secundair onderwijs.

Als moeder van 3 pubers heeft ze zelf ervaren dat een juiste studiekeuze voor haar kinderen geen kinderspel is. Zij kijkt graag naar de student in totaliteit. Vanuit haar studies Integratieve Psychotherapie weet ze dat er meer nodig is dan enkel kennis van bestaande vaardigheden, competenties en interesses om de student vol zelfvertrouwen een goede start te geven om verder te studeren.

Vandaag kun je al terecht bij drie studiekeuze-experten in België en Nederland, vanaf 28 maart 2023 zullen er al meer dan tien zijn and counting …!

Deze experten volgen na de basisopleiding tot Coretalents-analist nog een verdiepende opleiding

Hoe gaan onze studiekeuze-experten tewerk?

Ze begeleiden de jongere stap voor stap met zinvolle, handige tools en een bekwaam, warm en luisterend oor - tot de finish. Zodat ze die finale studiekeuze met volle overtuiging én onderbouwd door objectieve argumenten zelfs aan ouders, vrienden, familie en andere betrokkenen kunnen pitchen!

Onze studiekeuze-experten waren sowieso al bedreven in het werken met jongeren én ze behaalden hun diploma na een intensieve training waar alle belangrijke facetten voor een ideale studiekeuze coaching aan bod komen. Ze komen dan ook goed beslagen ten ijs!

Zo weet jij:

 1. dat de jongere met een professionele studiekeuze coach aan de slag gaat en
 2. dat de jongere een traject krijgt dat voldoet aan de zware kwaliteitseisen van de Coretalents studiekeuze voucher - “Powered by Coretalents”.

Het proces erachter …

Coretalents verbindt er zich toe regelmatig kwaliteits- en tevredenheidsenquêtes uit te voeren op de aangeboden inhoud van al onze uitgegeven Studiekeuze vouchers “powered by Coretalents”.

Ook de follow-up van de gemaakte studiekeuze op langere termijn vinden we erg belangrijk; we volgen die dan ook jaar na jaar op.

Daarbij komt tenslotte, maar niet in het minst, ons uniek “Lerend Netwerk van Coretalents studiekeuze-experten” dat hen continu verbetert.

Zo helpen we de wereld van en voor onze jongeren altijd beter te maken!

Ter info:

Coretalents is in Vlaanderen sedert 2013 actief als één van de belangrijkste VDAB-Loopbaancentra. Ook hiervoor hebben we een zeer actief Lerend Netwerk met en van onze >60 loopbaanbegeleiders.

We kennen dus het klappen van de zweep en dragen kwaliteit altijd en overal hoog in het vaandel!

Bestel de ideale studiekeuze voucher

Getuigenissen

s

Seppe - 19 jaar

"Ik had het eerste jaar hoger onderwijs niet gehaald en de richting lag me niet. Ik wist niet welke richting ik volgend jaar moest volgen. De studiekeuzebegeleiding is voor mij dik geslaagd: ik heb nu een richting gevonden waar ik met veel goesting in wil starten!

Ik zou dit zeker aanraden aan 6dejaars die niet weten wat ze willen studeren in het hoger of mensen die zoals mij hun 1e jaar gefaald hebben en het ook niet meer weten...

De kerntalentenanalyse was super, het verbaasde me hoeveel van mijn persoonlijkheid naar boven kwam. Ik voelde mij direct comfortabel en had echt goesting om op zoek te gaan."

a

Anthony - 18 jaar

“Het helpt echt, het is gewoon perfect! Je leert meer over jezelf kennen en ook de talenten die je hebt waarvan je dat soms niet wist of verwacht had.

Ik zou dit zeker aanraden aan andere mensen die twijfels hebben over hun studie of ook mensen zonder twijfels om breder te kunnen kijken naar hun talenten.

Mijn studiekeuze-expert was zeer aangenaam en enthousiast en wou altijd zeker zijn dat alles goed verloopt, die ook superblij was wanneer ik mijn perfecte richting gevonden had! Bijna even blij als ik en dat vond ik zeer aangenaam”

b

Benjamin - 19 jaar

“Aan elke afgestudeerde die net op een nieuw paadje landt en niet goed weet waar hij/zij naartoe wilt en hoe er te geraken. Zoals velen die vandaag afstuderen, is het tegenwoordig wat moeilijk om te kiezen in welke richting je moet verder gaan.

Ik heb heel wat tijd zitten denken en vond het moeilijk om zelf te vinden. Uiteindelijk ben ik via een vriend bij Coretalents terecht gekomen.

Via een kerntalentenanalyse ga je een stap vooruit en krijg je meer zekerheid over hoe je wilt verder gaan. Het gaat hier sowieso over verdere studies, maar ook over elke andere stap die je doet en waar je over twijfelt. Ik was niet zeker of ik na de analyse meer zou weten over mezelf, toch heb ik mij gerealiseerd dat er dingen zijn die ik nog niet wist. Het resultaat was heel erg leuk om te horen. Heel erg interessant. Er waren uiteraard veel dingen die ik mezelf kon inbeelden.

En ook andere dingen die ik nieuw heb leren kennen over mezelf. Ik las het verslag nadien ook voor aan één van mijn broers, en die was het er ook helemaal mee eens.

Wat ik heel tof vond is dat door mijn kerntalenten/karakter te analyseren, Coretalents mij kon aanraden wat perfect bij mij paste, wat soms beter is om te vermijden of waar ik voor moet opletten in de toekomst. Met dit resultaat was het mijn doel om een studierichting te vinden. Met de resultaten van deze analyse ging ik na in welke mate ik mij een bepaalde job of studierichting kon inbeelden. Dit is voor mij een groot voordeel geweest bij het beslissen! Als je wat meer te weten wilt komen over je eigen talenten en kunnen, zou je ook eens zo’n begeleiding moeten volgen. Maakt niet uit waarmee je bezig bent, het is voor jezelf altijd interessant om te weten wat jou opwekt als persoon. Vanaf het begin toen ik ben aangekomen voelde ik mij direct ontspannen. Bedankt!”

Nogmaals de 3 studie vouchers op een rijtje

b

Bronzen voucher

4 uur

 • kerntalentenanalyse + levenslang geldig verslag
 • unieke funnel-oefening voor 3-5 studiekeuzes
 • matchingoefening met het eigen kerntalentenprofiel
 • beslissing finale keuze en elevatorpitch

Bestel hier

z

Zilveren voucher

7 uur

 • kerntalentenanalyse + levenslang geldig verslag
 • unieke funnel-oefening voor 3-5 studiekeuzes
 • matchingoefening met het eigen kerntalentenprofiel
 • beslissing finale keuze en elevatorpitch

Extra's: 3 uur specifieke tools en oefeningen voor die aspecten waar de jongere (extra) behoefte aan heeft, zoals: zelfvertrouwen, executieve functies, growth mindset, Ikigai, waarden, student-zijn, zelfleiderschap, zingeving, motivatie, 21e eeuwse vaardigheden, valkuilen, allergieën, verlangens en behoeftes, toekomstschets, inspiratoren, reality check …

Bestel hier

g

Gouden voucher

10 uur

 • kerntalentenanalyse + levenslang geldig verslag
 • unieke funnel-oefening voor 3-5 studiekeuzes
 • matchingoefening met het eigen kerntalentenprofiel
 • beslissing finale keuze en elevatorpitch

Extra's: 6 uur specifieke tools en oefeningen voor die aspecten waar de jongere (extra) behoefte aan heeft, zoals: zelfvertrouwen, executieve functies, growth mindset, Ikigai, waarden, student-zijn, zelfleiderschap, zingeving, motivatie, 21e eeuwse vaardigheden, valkuilen, allergieën, verlangens en behoeftes, toekomstschets, inspiratoren, reality check …

Bestel hier

Wat mag u verwachten nadat u uw studiekeuze voucher bestelde?

Wij maken een factuur op en mailen die jou toe, samen met de bestelde studiekeuze voucher.

De jongere wiens naam op de studiekeuze voucher staat mag contact opnemen met één van onze studiekeuze-experten en een afspraak inplannen. Onze studiekeuze-expert checkt even met ons de geldigheid van deze studiekeuze voucher. Onze studiekeuze-expert begeleidt de jongere zoals aangegeven bij de gekozen studiekeuze voucher. Voor wat betreft de extra oefeningen en tools gebeurt dit in gemeenschappelijk overleg zodat de jongere het maximum uit de coaching kan halen.

Na afloop van de coaching nemen we – mits voorafgaandelijke goedkeuring van de jongere – af en toe per mail contact op voor onze kwaliteits- en tevredenheidsopvolging.

Bestel nu de studiekeuze voucher