Blog: waarom Coretalents-analist worden?

Er zijn creatieve koppen. Empathische koppen. Energieke koppen. Koppen gericht op samenwerking. Koppen die de boel heel rationeel, kritisch en nuchter bekijken. Koppen die de aangedragen kennis opzuigen als een spons. Koppen die eerst naar de praktische toepassing kijken van wat ze leren. Koppen die het heerlijk vinden te babbelen. Koppen die tegen de regels ingaan. …

En ’t strafste van al: al deze koppen combineren meerdere van deze koppen in één kop.

Ook jij hebt niet mààr één talent dat jouw levenspad bepaalt

Kun je niet goed tekenen, zing je vals, ben je slecht in wiskunde, heb je geen talenknobbel, ben je geen geboren verkoper of rolt de bal weg in plaats van dat hij met een welgemikt schot in de goal belandt? Dan heb ik geweldig nieuws voor jou: je bent perfect normaal!

Bijzonder weinig mensen beschikken inderdaad over maar één talent.

Meer dan dat zelfs: iederéén beschikt sowieso over 23 kerntalenten.

Jouw persoonlijke totaalbeeld van 23 sterke, halve en kleine kerntalenten bevatten

1. je aard: je karakter (‘zijn’) PLUS

2. je potentieel: je aanleg om erg goed in iets te kunnen worden (‘zullen kunnen’) PLUS

3. je intrinsieke motivatie: waar je van nature goesting voor hebt (‘willen’).

Omdat jij niet één type bent of helemaal in een vierkant hokje past. Dat kan ook niet, want er zijn zo maar eventjes 94 miljard mogelijke combinaties!

Hoe lang gaat een analyse mee ?

Een Erkende Coretalents-analist kijkt tijdens een kerntalentenanalyse naar hoe sterk elk kerntalent is en naar hoe elk sterk, half of klein kerntalent zich verhoudt tot je 22 andere kerntalenten.

Vervolgens bespreekt hij/zij met jou alle componenten van elk kerntalent en hoe die gekoppeld zijn aan alle componenten van al je andere kerntalenten.

En natuurlijk naar je kansen, levensgebeurtenissen, achtergrond, cultuur … en al die andere gegevens die je maken tot wie je vandaag bent. Maar ook, en dat is nog straffer, naar wie jij nu, morgen, volgend jaar of over 25 jaar kan én wil zijn, passend bij jouw aard van het beestje!

Wist je dat je hersenstructuren al gevormd worden vanaf de conceptie? En dat er vooral in je eerste vier levensjaren zoveel in je hoofd gebeurt - onder invloed van je eigen genen maar ook door alles wat je pad dan kruist - dat zo stevig in je hersensystemen verankerd wordt dat je er levenslang niet meer vanaf geraakt?(bron: Prof. Dr. Dick Swaab, hersenonderzoeker, hoogleraar, tot 2005 directeur van het Herseninstituut in het AMC in Amsterdam en oprichter van de Nederlandse Hersenbank).

Wat doen onze cursisten met de opgedane kerntalentenkennis?

Ze helpen hun cliënten of medewerkers met hun expertise (loopbaanbegeleiding, coaching, HR, psychotherapie, studiekeuzebegeleiding, bedrijfsgeneeskunde, stress- en burn-outpreventie …) die ze nu veel efficiënter kunnen inzetten.

Omdat hun aanpak dan precies geënt is op de persoonlijkheid, de talenten en de goesting van wie ze helpen. Omdat ze de energievreters en -gevers kennen. Omdat ze hun waarden en drijfveren echt kennen.

Ken je de uitspraak: ‘iedereen wil verandering, maar niemand wil veranderen’?

Dat klopt omdat veranderen zo verschrikkelijk moeilijk is. Tenzij … de gewenste verandering gebruik maakt van wie je van nature al bent, wat je in je mars hebt en waar je zin in hebt. Want dan groei je, evolueer je en dus … verander je. Als vanzelf. Ten goede.

En omdat je dàt als Erkend Coretalents-analist kan bewerkstelligen, zitten al die koppen in onze opleiding.

Alle info vind je op onze opleidingspagina

Op de hoogte blijven van onze opleidingen en blogs? Schrijf je in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina!

CAPTCHA