Blog: behandel jij je kinderen wel gelijk?

Neen? Gelijk heb je!

“De beste manier om mensen ongelijk te behandelen, is ze gelijk te behandelen.”

Niet mee eens?

Denk eens terug aan het gevoel van onrecht dat jij voelde toen je gestraft werd met iets dat jou veel pijn doet, terwijl de andere boosdoener lachend wegliep met dezelfde straf. Of omgekeerd: dat jij precies hetzelfde cadeautje kreeg als je zus of broer maar waar jij niks aan vond.

Iedereen is anders, heeft andere noden en drijfveren en ja, zelfs andere normen en waarden. ‘Maar die krijg je toch van thuis mee!’ hoor ik je al zeggen. Ja, dat is zo. Toch beklijft de ene norm en de andere waarde al gemakkelijker bij de ene zus dan bij de andere broer. Zij staan anders in het leven dan jij. En hun partners nog anders.

Onze wensdroom is de perfecte tweelingziel te vinden die tegelijk denkt en voelt als wij én ons tegelijk aanvult … Prachtige illusie!

Als je wat dieper kijkt, merk je dat er flink wat speling zit op die grote lijnen van meegekregen normen en waarden. En dat is goed, en perfect normaal: jij bent anders dan alle anderen. Wat voor de ene goed is, is een ramp voor de andere - niemand is gelijk qua karakter, motivatie en talenten. En élke Coretalents-constellatie (= hoe jij bent, wil zijn en waar je zin in hebt) van de ruim 94 miljard die er zijn, is waardevol.

Mocht iedereen zo vlot maakbaar zijn, wat velen ons wel graag willen doen geloven, zouden we al lang allemaal hetzelfde zijn. Onze cultuur, opvoeding, schoolsysteem enzovoort doen er immers alles aan om ons in hun mal te duwen. Zij beweren zelfs die ene ware, juiste weg te kennen en als je precies doet wat zij zeggen, vind je hem. Helaas: eenzelfde weg die voor iedereen tot het ultieme geluk leidt, bestaat niet. Het ultieme geluk is zelfs al anders voor iedereen!

Ik hou van duiken. Ik hou van kerntalenten. Ik hou van opleiding geven. Ik hou van bijleren door te lezen. Ik hou van discussiëren - maar niet te lang. Ik hou van samenwerken - maar alleen als ik de regels niet strikt moet volgen want dat lukt me gewoon nooit. Ik hou niet van modellen en systemen - ik ben bang dat de details die het verschil maken dan verdwijnen. Ik hou niet van zakendoen en financiële dingen. Ik hou van veel niet en van veel wel …

In een gezin, bedrijf of andere organisatie moet zowat alles gedaan worden. Ik weet gelukkig dat anderen dingen graag doen die ik heel vervelend vind. Dus gun ik ze hun eigen passend takenpakket. Nodig mij alsjeblief niet uit op die vergadering als ik niet betrokken wil worden bij wat op de agenda staat. “Ja maar Danielle, jij bent wel de CXO.“ Het kan me niet schelen, die taken passen me niet! Behandel mij dus maar lekker ongelijk: laat me MIJN dikke eieren leggen, liefst in omeletvorm zodat ik op passies werk en in flow geraak. En zo met volle plezier wezenlijk bijdraag aan onze organisatiedoelen.

Behandel mij dus maar lekker ongelijk - zij het niet meer of minder waardevol, laat dat nog wel duidelijk zijn.

- Danielle Krekels

Jouw kerntalenten ontdekken? Maak een afspraak met jouw Coretalents-analist

Op de hoogte blijven van onze blogs, opleidingen en projecten? Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief!

CAPTCHA