'Geld maakt niet gelukkig' - maar wat dan wel?

Dat frisse, kabbelend beekje in het bos op een hete zomerdag.

Een magnifieke zonsopgang met onaardse tinten roze en blauw.

Je lachende kleinzoon met die guitige snoet.

Ze brengen een straaltje geluk in je leven en hebben één ding gemeen: ze kosten niets.

Natuurlijk heb je een financiële basis nodig om aan je basisbehoeften te voldoen, dat is nogal wiedes. Maar word je écht gelukkig van alle extra’s?

Denk er eens eventjes over: wat kocht je het laatst?

Ben je inderdaad écht gelukkiger met die nieuwste jurk, dat coole paar schoenen, die toptech smartphone?

Als instant bevredigers kunnen ze zeker meetellen, den ik. Maar maken ze jou ook écht gelukkig?

Hoe weet je dat, vraag je misschien. Misschien is deze vraag wel nuttig: kom je er na een week nog lachend voor uit je bed? Zijn ze voor jou duurzame gelukverschaffers?

Ik kocht een jaar of vijf geleden een Volvo XC60. In mijn lievelingskleur en met de features die ik belangrijk vind.

Ik geniet er elke keer van als ik ermee rijd, absoluut.

Ik ben tevreden met zijn ruime koffer (ik ben een duiker dus er moeten wat spullen mee de zondagmorgen).

Ik ben blij met zijn bluetooth aansluiting zodat ik naar mijn favoriete muziek kan luisteren op mijn smartphone.

Ik geniet van zijn airco op hete dagen enzovoort.

Maar ben ik gelukkiger dan voor ik hem had? Tevredener misschien wel. Maar gelukkiger? Kom ik ervoor uit mijn bed? Nou, neen dus.

Geluk is voor iedereen hetzelfde en toch anders. Net zoals met alles, is variatie de norm. Wat jou gelukkig maakt en wat mij zal niet 100% hetzelfde zijn, zeker niet wat materiële spullen betreft.

En toch weten wij wat jou echt gelukkig maakt want dat zien we heel mooi terug in je Coretalents-profiel.

Jouw 23 kerntalenten - die je aard + je potentieel + je intrinsieke motivatie verraden - zijn sterk, half of klein in jou aanwezig, en jouw mix is altijd anders dan die van anderen. Jouw profiel is er dus één uit 94 miljard omdat we al jouw kerntalenten met elkaar combineren. Zo weten we dat jij van andere dingen gelukkig wordt dan je buurvrouw, collega, chef of beste vriend(in).

Jouw Coretalents-profiel is uniek en toont waar jouw ogen van gaan blinken, waar je energie van krijgt, waarvoor je uit je bed komt - zomaar, uit jezelf. En dat blijft zo voor de rest van je leven. Het frame waarbinnen jij wilt ontwikkelen en groeien, kiezen en veranderen is enorm ruim. Er ligt dan ook niets van wat je zult tegenkomen al op voorhand vast, want de omgeving, specifieke situaties, opvoeding, positieve omstandigheden, fijne relaties, een (on)gunstig economisch klimaat enzovoort spelen een zeer belangrijke rol op de stappen die jij zet op jouw levenspad.

Maar: de kern waarmee je op stap gaat zit wel al in jou, daarom heet het ook je kern.

Als jij weet wie je echt bent, deep-down, nog onder die lagen van opvoeding, levensgebeurtenissen, scholing en de keuzes die je ooit maakte, kun je worden wie JIJ bent.

Je kunt dan ook gelukkig zijn omdat je bouwt op je eigen stevige fundamenten en zo ‘veranderen’ volgens wie jij bent: groeien en bloeien volgens wat jij zelf wilt en kunt bieden.

Kortom: worden wie jij bent.

En … het brengt je nog zelfvertrouwen ook!

Wil je weten wie JIJ echt bent om te kunnen worden wie jij echt bent?

Maak dan snel een afspraak bij één van onze 400 erkende Coretalents-analisten. Alleen zij kennen alle regels van de kunst om àl jouw kerntalenten volledig, correct en genuanceerd in kaart te brengen!

En zij helpen je vervolgens graag om van de eerste keer een juiste studiekeuze te maken. Of je te coachen in je loopbaan. Of je inzicht te geven in opties buiten je gouden kooi. Of die aankomende burn-out te vermijden. Of je te begeleiden bij het zoeken van je droomjob. Of …

Kijk meteen op vind je analist en boek NU die levensveranderende afspraak!