Vers l'aperçu
b

'Beken(d) Talent - ken je kerntalenten en maak de juiste keuzes voor je studies, je werk en je leven' dateert van 2012 en kreeg een 8ste druk in 2022.

Dit leuke boek legt uit wat werken met je sterke kerntalenten eigenlijk betekent. In het eerste deel krijg je wat meer inzicht in de 23 kerntalenten en hun componenten, in het tweede deel lees je wat dit inhoudt aan de hand van de kerntalentenanalyse en de verhalen van 13 BV’s.

Prof. dr. Jean-Jacques Cassiman (vermaard DNA-wetenschapper), Goedele Liekens, driesterren chef Geert Van Hecke … en zelfs één BN: Paul De Leeuw. In zijn show was Danielle twee keer te gast, waarbij een leuke anekdote te vertellen valt over hoe Paul plots met zijn mond vol tanden stond. Een hilarisch moment. En Paul zelf? Die vond het … geweldig!

Beken(d) Talent maakt dus prettig duidelijk wat het betekent als je met je sterke kerntalenten aan de slag mag gaan, maar ook hoe wijs het is tegen bepaalde uitdagingen ‘neen’ te durven zeggen.

Zo koos Dirk Draulans ervoor om geen hoofdredacteur van Knack te worden en ontdekken we waarom hij zich als (wetenschaps-)journalist juist als een vis in het water voelt.

Zo lezen we waarom Herman Brusselmans een enfant terrible-met-een-handleiding is, en waarom Jo Lemaire nooit een diva is geworden (sneak preview: bij haar primeert altijd de muziek, nooit het podium).

Of waarom Inge Vervotte, in de ogen van vele politici een toptalent, er voor koos uit de politiek te stappen en nu de grote baas van een zorginstelling van 6.000 mensen is.

Of waarom prof. dr. Roger Blanpain, specialist Arbeidsrecht, als meer dan tachtigjarige tot aan zijn dood in 2016 actief bleef…

Lees je graag dit boeiende boek? Je bestelt het hier